Ripsienpidennysten puhdistaminen

Miksi ripsienpidennysten puhdistaminen on tärkeää?

Ripsienpidennysten puhdistaminen on erittäin tärkeää. Pesemättömät ripsienpidennykset ovat erityisen alttiita erilaisille tulehduksille ja muille ongelmille. RipsiBarin ripsiteknikko, Anni, kertoo miksi näin on:

“Runsas silmämeikki tai ihon pohjameikki jää herkästi ripsienpidennyksiin aiheuttaen likapaakkuja ripsien tyveen. Kun pidennysripsen liimasidoksen ympärille kerääntyy paljon meikkiä, sidos heikkenee ja irtoaa helpommin omasta ripsestä. Erityisesti rajaukset sekä ripsivärin käyttö aiheuttavat puhdistamattomana tyveen meikkipaakkuja. Tämä yhdistettynä rähmään, hikeen sekä ihosta irtoavaan likaan on jälleen otollinen yhtälö tulehduksen synnylle. Vaikka et käyttäisi lainkaan meikkiä, ripsienpidennyksiä tulee silti puhdistaa.  On tärkeää myös muistaa, että ripsienpidennysten kanssa ei saa käyttää öljypitoisia tuotteita. Öljyt liuottavat ripsiliimaa ja tällöin pidennyskuidut putoavat ennen aikojaan.

Huonon hygienian vuoksi ripsityvi on herkkä altistumaan erilaisille tulehduksille. Näistä yleisin on blefariitti eli silmäluomen tulehdus. Tämä tulehdus aiheuttaa punoitusta ja ärsytystä sekä kutiavaa tunnetta silmäluomilla. Ääritapauksissa luomet myös hilseilevät ja karstoittuvat tulehduksen takia. Jos huomaat kärsiväsi Blefariitista, varaa välittömästi aika ripsienpidennysten poistoon. Älä myöskään pahastu, jos ripsiteknikkosi suosittelee pidennysten poistoa, koska jokainen ammattitaitoinen teknikko haluaa huolehtia myös asiakkaiden terveydestä. Silmäluomen tulehdus on hoidettavissa huolellisella hygienialla, joten sinun on mahdollisuus saada ripsienpidennykset takaisin hyvinkin pian.”

Chrissanthie

Chrissanthie -sarjan tuotteet ovat suunniteltu silmänympärysten puhdistamiseen ja hoitamiseen. Ne soveltuvat erinomaisesti ripsienpidennysten käyttäjille, koska ne eivät sisällä liuottavia öljyjä ja niiden erityinen koostumus ehkäisee silmäluomentulehduksen syntymistä. Chrissanthie- tuotesarjasta löytyy kahdenlaista puhdistustuotetta:  geelimäistä Eyelid Cleanseria sekä vaahtomaista Foam Cleanseria.

Chrissanthielta löytyy myös tuotteita silmänympärysten hoitamiseen: Eye Serum silmänympärysseerumi kevyeen kosteutukseen sekä Eye Cream -silmänympärysvoide, joka soveltuu erinomaisesti kuivalle iholle.

Ripsienpidennysten puhdistusohje

RipsiBarin Anni kertoo miten puhdistat ripsienpidennyksesi:

  1. Kastele ripset vedellä ja levitä vaahtomaista puhdistustuotetta ripsiin ja silmäluomiin joko sormin, puhdistusharjalla tai –tikulla. Älä hankaa tai hiero ripsiä voimakkaasti, vaan levitä tuotetta ripsien suuntaisesti. Jos olet käyttänyt paljon silmämeikkiä tai meikkisi on vedenkestävää, suosittelen käyttämään geelimäistä Chrissanthieta. Toimi geelimäisen tuotteen kanssa samoin kuin vaahdotetun.
  2. Huuhtele ripset vedellä.
  3. Kuivaa ripset pyyhkeellä painellen niitä yläpuolelta. Älä hankaa tai vedä pyyhettä ripsiä pitkin.
  4. Kun ripsienpidennykset ovat kuivuneet, harjaa ripset ripsiharjalla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.