Ovatko nämä 3 yleistä meikkiongelmaa sinullekin tuttuja? Parhaat Piirteesi -meikkikirjailija Vilja Vuolle kertoo ratkaisut!

Meikkaus on taitolaji, joka vaatii hieman treenausta ja tiettyjä kikkoja. Monet meistä ei-ammattimeikkaajista kuitenkin usein vaipuu epätoivoon ja toteaa, että minä en kyllä ikinä opi meikkaamaan. Hätä ei kuitenkaan ole tämännäköinen, sillä meikkitaiteilija Vilja Vuolle todistaa, että pienilläkin muutoksilla ja hienosäädöllä saa aikaan valtavan eron! Tässä blogipostauksessa esittelemme kolme meikkiongelmaa, joiden kanssa moni varmasti kamppailee. Meikkiongelmat ja niiden ratkaisut on poimittu Parhaat Piirteesi -meikkikirjasta, johon Vilja on koonnut parhaimmat oppinsa kauniin meikin luomiseen!

3 yleistä meikkiongelmaa ja ratkaisut niihin

Parhaat Piirteesi - Meikkaajan käsikirja

1.Ripsien tyvi jää vaaleaksi tummasta rajauksesta ja ripsiväristä huolimatta

Olet tehnyt näyttävän smokey-eye meikin tai hienot kissamaiset rajaukset, mutta ripsien tyven ja rajauksen välissä ammottaa vaalea ihonvärinen alue. Kuulostaako tutulta? Varsinkin meille suomalaisille vaaleahipiäisille tämä on erittäin yleinen ongelma: jos oma ripsi on kovin vaalea, täytyy aivan ripsen tyveen saada tummuutta.

Ratkaisu: Sen lisäksi että teet rajauksen ripsien yläpuolelle, muista myös rajata ripsirajan alapuoli kajaalikynällä tai pienellä viistomaisella siveltimellä. Etenkin geelimäistä rajausväriä saa levitettyä kätevästi siveltimellä aivan ripsien sekaan. Tämän jälkeen varmista, että ripsiväri tulee myös levitettyä aivan tyvestä saakka. Heiluta ripsiväriharjaa ripsien tyvessä sivulta sivulle, jotta saat värin aivan tyveen. Harjaa vasta tämän jälkeen ripsiväriä ripsien latvaa kohti.

2. Meikki ei pysy näppyjen päällä

Meikkiä on useimmiten vaikea saada pysymään niillä kasvon alueilla, joilla iho on niin sanotusti pingottunut. Tämän vuoksi näppyjen päällä oleva meikki tuntuu karkaavan iholta pois, ja näppy ei pysy piilossa.

Ratkaisu: Painele pieni määrä peitevoidetta näpyn päälle ja häivytä vain reunat kevyesti sormella tai meikkisienellä. Painele sen jälkeen irtopuuteria näpyn päälle, jotta meikkipohja kiinnittyy kunnolla. VINKKI! Voit myös taputella öljytöntä silmämeikin pohjustustuotetta yksittäisen finnin päälle ennen meikkipohjan levittämistä.

3. Huulimeikki ei levity tasaisesti

Jos huulet ovat rohtuneet tai huulien pinnalla on paljon kuollutta ihoa, tällöin huulimeikistä on vaikea saada tasaista ja kaunista. Etenkin mattapunia käyttäessä huulien rosoisuus näkyy helposti.

Ratkaisu: Ennen huulimeikin tekoa, tee huulien pikakuorinta. Kostuta vanulappu lämpimällä vedellä, taita se puoliksi ja aseta huuliesi väliin. Anna kosteuden vaikuttaa 5-10 minuuttia, ja kastele lappu tuona aikana vähintään kerran uudelleen. Lopuksi hiero huulia vanulapulla hetken aikaa. Jos huulilla on paljon irronnutta ihoa, voit kuoria huulia kuorintahanskalla tai sokerilla. Lisää lopuksi ohut kerros huulirasvaa ja anna rasvan vaikuttaa hetki ennen huulimeikin laittamista.

Tässä oli vain pieni maistiainen Parhaat Piirteesi -meikkikirjaan (24,95€) kootuista viisauksista. Jos haluat omaksesi nämä meikkivinkit kuvien kera + paljon muuta, mene Wondaan ostoksille ja nappaa hyllyysi tämä must-have teos! Kirja on myös erinomainen lahjaidea silmälläpitäen esimerkiksi valmistujaisia, häitä ja muita tulevan kesän juhlia!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.