Morsiamen meikkivinkit

Aiotko meikata hääpäivänä itsesi? Häämeikki on tärkeä osa häälookiasi ja se voi saada olosi tuntumaan upealta. Wonda kokosi parhaat meikkivinkit sinulle, joka haluat meikin joka kestää itkut ja naurut ja läpi pitkän päivän ja yön!

Artikkelin on kirjoittanut hää -ja juhlameikkeihin erikoistunut meikkitaiteilija & Wondan perustaja Vilja Vuolle.

Silmämeikki

  • Intensiivinen katse: Muista tummia silmämeikkejä tehdessäsi ”värittää” myös ripsien välit. Käytä geelimäistä ja vedenkestävää rajausväriä ja pientä viistoa sivellintä. Nosta yläluomea hieman, aseta sivellin ihan ripsien alapuolelle ja heiluta sivellintä hieman edes takas. Toista kunnes olet värittänyt koko ripsirivin. Samaa kikkaa voit käyttää jos et halua tehdä rajauksia, mutta kaipaat hieman syvyyttä katseeseen. Kokeile Real Techniquesin Angled liner -rajaussivellintä!
  • Tuuheat ripset: Jos haluat tuuheat ripset, kokeile ripsitupsuja. Ripsitupsuilla saat lisäsäihkettä silmiin ilman irtoripsinauhan kanssa taistelua. Yksittäisten tupsujen lisääminen vaatii hieman harjoittelua mutta on sen arvoista! Eyluren irtoripsitupsut ja niiden mukana tuleva liima ovat hyviä.
  • Kiinnitä rajaus: Rajaa silmät geelimäisellä rajausvärillä tai kynällä ja lisää päälle mustaa luomiväriä. Mustalla luomivärillä pääset häivyttämään rajauksen reunoja, joten sen ei tarvitse olla täydellinen heti alkuun. Luomiväri myös kiinnittää rajauksen, joten se ei lähde leviämään niin helposti. Rajauksen häivyttämisellä saat myös helposti aikaan ”smokey eye” -efektiä, kun lookista tulee hieman pehmeämpi. Kokeile Sleek MakeUPin Au Naturel tai  Oh so Special! -palettia, josta löytyy ruskean eri sävyjä ja aina tarpeellinen mattamusta.
  • Varjosta! Jos halutaan saada aikaiseksi mantelinmuotoinen silmä, meikin tummimman kohdan tulisi olla ripsirajassa, ulkonurkassa sekä luomivaossa. Levitä silmien varjostukseksi tumminta luomiväriä näille alueille. Jos sinulla on raskaasti laskeutuvat silmäluomet, voit levittää tummimman luomivärin hieman luomivakoa korkeammalle. Näin saat avattua katsetta paremmin. Fabulous Finland -blogilla (Viljan blogi) lisää asiaa raskaiden silmäluomien meikkauksesta: Miten meikata raskaat silmäluomet
  • Häivytä! Luomivärin häivytys on meikissä ykkösjuttu. Aloita luomivärin levittäminen neutraalilla matta-luomivärillä, joka mätsää ihonsävyysi, mutta on kuitenkin hieman tummempi (esim. vaaleanruskea, vaaleanpunaiseen taittava sävy, haalean oranssi). Levitä väriä reilusti luomivakoon ja aloita sen jälkeen normaali luomivärirutiinisi. Ota lopuksi vielä sama väri ja häivytä luomivärisi reunat hyvin. Suosittelen häivyttämiseen Real Techniquesin Base Shadow Brush -sivellintä, joka löytyy Starter Set -sivellinpaketista.

Pohjameikki

  • Meikkivoide kannattaa levittää kämmenselän kautta kasvoille siveltimellä tai kostealla meikkisienellä. Kostea Real Techniques Miracle Complexion Sponge ovat monikäyttöisiä meikkipohjan teossa, koska niillä voi levittää sekä meikkivoiteen että painella puuterin kasvoille. Jos haluat levittää meikkivoiteen siveltimellä, Real Techniques Expert Face Brush ja Stippling brush ovat kestosuosikkejani. Levitä kasvoille aluksi ohut kerros meikkipohjatuotetta, jonka jälkeen levitä peittävyyttä tarvitseville alueille joko toinen kerros meikkipohjaa tai vaihtoehtoisesti peitevoidetta.
  • Kiinnitä meikkivoide aina kevyellä kerroksella irtopuuteria, ennenkuin siirryt puuterimaisen varjostustuotteen tai poskipunan levitykseen. Jos käytät voidemaista poskipunaa/varjostusta, levitä se ennen puuteria.
  • Muista kiinnittää pohjameikki aina puuterilla tai kiinnityssuihkeella. Hyviä vaihtoehtoja ovat Lily Lolon Flawless Matte -irtopuuteri tai Lily Lolon Face mist -kiinnityssuihke.

Muita vinkkejä

  • Rajaa koko huulten alue ensin huulenrajauskynällä ja levitä vasta sen jälkeen huulipuna tai huulikiilto. Näin saat pidemmän keston punalle.
  • Meikki kannattaa tehdä vasta kampauksen jälkeen, koska kampauksen teossa kasvoille lasketuu yleensä paljon hiuslakkaa, joka tukkii ihoa. Kun kampaus on valmis, pyyhi kasvot hellävaraisella Micellar -vedellä ja levitä kosteuvoide. Anna kosteusvoiteen imeytyä ja aloita meikkaaminen silmämeikistä. Poikkeuksena tähän kampaus-meikki -järjestykseen kuitenkin hiuslookit, jossa hiuksia tulee paljon kasvoille, esimerkiksi otsatukkaa tms, tällöin meikki kannattaa tehdä ennen hiusten viimeistelyä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.