Meikkisiveltimien huolto + Wondan meikkitaitelijan lempparisiveltimet

Onnistuneen meikin yksi tärkeimmistä edellytyksistä on laadukkaat ja hyvin huolletut meikkisiveltimet. Monen meikkiarsenaalista löytyykin paljon laadukkaita välineitä meikin levittämiseen, ja laatuun halutaan panostaa. Samanaikaisesti kuitenkin moni meistä tuntee piston sydämessään todetessaan, että siveltimiä tulee pestyä aivan liian harvoin tai muuten vain kohdeltua kaltoin. Tästä blogipostauksesta löydät Wondan meikkitaiteilija Vilja Vuolteen ohjeet meikkisiveltimien huoltoon sekä muutamia hänen lempisiveltimistään Real Techniques -tuotesarjalta.

Meikkisiveltimien huolto

Kaikkein tärkeintä on se, että peset siveltimet tarpeeksi usein sellaisella saippualla, joka ei vahingoita tai kuivata siveltimien harjaksia. Vilja suosittelee meikkisiveltimien puhdistamiseen Marseille-saippuaa; tuote on edullinen ja se puhdistaa siveltimet hellävaraisesti ja tehokkaasti. Jos tilanne iskee päälle ja Marseille-saippuaa ei ole käden ulottuvilla, hätätilanteessa voit käyttää myös esimerkiksi shampoota tai jopa astianpesuainetta reilusti laimennettuna. Täytyy kuitenkin muistaa, etteivät shampoo ja astianpesuaine ole sopivia aineita jatkuvaan puhdistuskäyttöön: shampoo ja tiskiaine saattavat kuivattaa meikkisiveltimien harjaksia, eivätkä ne välttämättä poista kaikkia meikkijäämiä siveltimistä.

Sivellinten pesemättä jättäminen lyhentää siveltimien käyttöikää huomattavasti ja luo bakteereille kasvualustan. Erityisesti nestemäisten tuotteiden levitykseen käytettävät siveltimet tulisi pestä usein, suositusten mukaan jokaisen käytön jälkeen. Kun pidät siveltimesi puhtaina, meikki levittyy iholle aivan eri tavalla kuin pesemättömällä sudilla!

Vinkki: Kannattaa ehdottomasti säilyttää siveltimiä omassa pussissaan, eikä samassa pussissa meikkien kanssa. Siveltimet pysyvät paremmassa kunnossa ja järjestyksessä, kun ne eivät ole sekaisin muiden meikkituotteiden kanssa.

Näin peset meikkisiveltimesi

Kastele sivellin lämpöisellä vedellä ja pyöräytä harjaksia Marseille-saippuassa muutaman kerran. Tämän jälkeen vaahdota pyörittelemällä sivellintä kämmenellä. Älä paina, vaan tee kevyttä pyörivää liikettä.

Vinkki 1: Kun peset pieniä ja tarkkamuotoisia siveltimiä (esimerkiksi huulisiveltimet, rajaussiveltimet ja kulmasiveltimet), älä pyörittele, vaan vedä sivellintä kämmenellä lappeellaan jotta siveltimen muoto pysyy hyvänä.

Vinkki 2: Real Techniquesin puhdistuspaletti (19,90 €) on erittäin hyvä apuväline siveltimien pesuun! Silikonisessa puhdistuskaukalossa on erilaisia pintoja, jotka tehostavat siveltimien puhdistamista.

Saippuan vaahdottamisen jälkeen huuhtele sivellin ja purista harjasosasta suurimmat vedet pois. Muotoile sivellin – erityisesti pienet ja litteät siveltimet – takaisin alkuperäiseen muotoonsa. Aseta siveltimet kuivumaan pyyhkeen päälle vaakatasoon. 

Meikkitaiteilijan lempisiveltimet Real Techniquesilta

Flawless Base Set (29,90 €)

Tämä neljän siveltimen tehotiimi toimii täydellisesti meikkipohjan luomiseen!

Contour Brush – Täydellinen meikkivoiteelle, voidemaiselle poskipunalle ja korostusvärille sekä puuterin hallittuun levittämiseen esimerkiksi t-alueelle.

Buffing Brush – Täydellinen meikkivoiteen tai puuterin nopeaan levitykseen. Ehdottomasti paras sivellin mineraalimeikkipohjan levittämiseen.

Detailer Brush – Monitoiminen sivellin jolla onnistuu huulimeikin teko tai vaikka pienten ihon virheiden peittäminen.

Square Base Brush – Napakka ja litteä sivellin, jolla saat aikaan nestemäisen meikkivoiteen kanssa juuri halutun peittävyyden.

Real Techniques Eye Shade + Blend -setti (11,90 €)

Base Shadow Brush – Sivellin sopii täydellisesti luomivakoon ja sillä pystyy myös pakkaamaan väriä luomelle kauniisti.

Deluxe Crease Brush – Aivan täydellinen sivellin luomivärin häivyttämiseen ja myöskin peitevoiteen levittämiseen silmien alle.

Enhanced Eye Set (29,90 €)

Todellinen silmämeikkisiveltimien superpaketti!

Medium Shadow Brush – Leveä ja litteä sivellin puuterimaisten ja voidemaisten luomivärien levittämiseen sekä häivyttämiseen.

Essential Crease Brush – Pehmeä, pyöristetty sivellin puuterimaisille ja voidemaisille luomiväreille.

Fine Liner Brush – Täydellinen sivellin tarkkojen nestemäisten tai voidemaisten rajauksien tekemiseen.

Shading Brush – Lyhyet ja tiheät harjakset sopivat värin pakkaamiseen luomelle.

Lash Separator – Metallinen ripsikampa erottelee ripset ja poistaa ripsiväristä jääneet paakut.

Kotelo joka sopii siveltimien kuivattamiseen tai säilyttämiseen.

Käy tutustumassa paremmin Real Techniquesin tuotevalikoimaan Wondan verkkokaupassa. Voit käydä myös kurkkaamassa lisää meikkiguru Viljan vinkkejä hänen blogistaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.